Ügyfélszolgálat:(20) 938-8017

 

         > Home < 

  . : Szolgáltatások : .
Szerviz
1001-mester
Új készülék beüzemelés
Villanyszerelés
Tanácsadás - távjavítás
Webbolt: /alkatrészek-tartozékok /  *
Alkatrészfutár 

     . : Árak : .
Előre kiszámolhatja....

. : Tippek -tanácsok : .
Mosás - vasalás
Kerámia főzőlapok tisztítása
Forróvíztárolók-bojlerek
Porszívó filterek, porzsákok
Vásárlás előtt és utánna ...
Jogi információk
Takarékoskodjunk!
Folt tisztítás
Ossza meg Ön is..
Mielőtt szerelőt hív...

    . : Hasznos : .
Használati utasítások *
Használati utasítások ll. 
Link
Link
Link
Link

  . : Hírdetések : .
Hírdető partnerek oldala

. : Kiemelt hírdetők : . 

Céginfó-Magyarország.hu: a legnagyobb ingyen regisztrálható cégadatbázis!

 
 
 
 
 

 

Tippek - ötletek - tanácsok :

 

Takarékoskodjunk!

 

Amikor a lakosság által elfogyasztott áram, gáz, benzin, víz és egyéb energiahordozók hatékonyságának növeléséről esik szó, a legtöbben olyasmire asszociálunk, mint hogy szélturbinát kéne a kert végébe telepíteni, esetleg napelemmel lefedni a tetőt, netán biomasszából áramot termelni. Valójában ennél jóval egyszerűbb, költséges beruházásokat nem igénylő módszerekkel, illetve fogyasztási szokásaink tudatosabbá tételével is rengeteget megspórolhatunk a család számára. Miután ez is egy szerteágazó és kimeríthetetlen témakör, így csak vázlatosan, a leg általánosabb kérdésekre szeretnénk ráfókuszálni.   Főként azokra, amelyek a mindennapok háztartását érintik, és ezek közül is   elsősorban, a villamos energia, a víz, és a fűtés körüli megtakarítási lehetőségek vonatkozásában. E három tényező az, ami a pénztárcánkat még kellő odafigyeléssel és tudatos, tervezett felhasználásukkal is alaposan kimerítik.

A háztartási energiafelhasználás legnagyobb hányada – a fűtés után – a melegvíz előállítására esik. Érdemes tudnia, hogy személyenként átlag 30-50 liter melegvizet használ el, amelynek több mint fele jut a fürdésre, és jelentős mennyiségű melegvizet használ a konyhában és a lakás tisztítására is. A villanybojler és az átfolyós vízmelegítő helyes használatával jelentős mennyiségű energiát megtakarítva juthat melegvízhez a nap minden szakában.

Olyan megvalósítható takarékossági tippeket szeretnénk adni, amelyek jelentős megtakarítást eredményeznek. Vegyünk egy egyszerű példát: ha naponta 2 KWh villamos energiát takarít meg, akkor az havi szinten : 1.896 Ft, éves viszonylatban : 22.752 Ft megtakarítást eredményez!

És ez csak napi 2 kWh !

Ennél lényegesebb több megtakarítást lehet elérni odafigyeléssel, tudatos felhasználással.

Tanácsainkkal olyan szempotokra hívjuk fel figyelmét, amellyel napi 3-5 KWh megtakarítás könnyedén elérhető, amely már havi szinten 4.788 Ft, éves szinten : 57.456 Ft  is lehet akár.

Ugye milyen döbbenetes számok ezek?

Vegye elő áramszámláit, és gondolja át, hogy az alább felsorolt szempontok mindegyikének megfelel e energiafogyasztása?

Amennyiben IGEN, úgy Ön következetesen és tudatosan tervezi mindennnapjai fogyasztását mindenben és nem tudunk további tippeket adni, sőt : szívesen várjuk az Ön tippjeit azon lehetőségekről, amelyekről itt nem talál leírást.

Ha NEM, akkor kérem olvassa tovább cikkünket, mert Önnek sokat segíthet.

Mindenek előtt számolja ki villanyszámlája alapján, hogy mennyi  az Ön héztartásának napi villamosenergia felhasználása, és az alábbiakban felvázolt szempontok melyikével tudná mérsékelni azt.

Ezt rögtön ki is számolhatja az áramdíj kalkulátor seítségével.

Ha nem látja tisztán ezeket a dolgokat, akkor forduljon hozzánk bizalommal, és egy felmérést követően segítünk optimalizálni energia fogyasztását, a helyi adottságoknak és az Ön háztartásának fogyasztási szokásainak megfelelően.

Forduljon hozzánk bizalommal!

A kalkulátor segítségével nyomon követheti, hogy a tudatos energiafogyasztással megspórolt kilowattórák mekkora megtakarítást jelentenek pénztárcája számára.

folyt. köv.

 

 

 

 

 

Nonstop ügyfélszolgálat, hétvégi munkafelvétel

Telefon:   20 / 938-8017

e-mail:    mosogep-szerviz@extra.hu

 

 

 

 

A weboldal folyamatos szerkesztés alatt van, ezért a menüsorban,  még nem minden menü érhető el.

 Látogassa gyakran az oldalt,  mert hasznos és praktikus tanácsokkal frissítve, rendszeres tájékoztatást kap a háztartásában használt  gépek használatával és kezelésével kapcsolatban.