Ügyfélszolgálat:(20) 938-8017

 

         > Home < 

  . : Szolgáltatások : .
Szervíz
1000+1-mester
Új készülék beüzemelés
Villanyszerelés
Tanácsadás - távjavítás
Webbolt: /alkatrészek-tartozékok /  *
Alkatrészfutár 

     . : Árak : .
Előre kiszámolhatja....

. : Tippek -tanácsok : .
Mosás - vasalás
Kerámia főzőlapok tisztítása
Forróvíztárolók-bojlerek
Porszívó filterek, porzsákok
Vásárlás előtt és utánna ...
Jogi információk
Takarékoskodjunk!
Mikró
Ossza meg Ön is..
Mielőtt szerelőt hív...

    . : Hasznos : .
Használati utasítások *
Használati utasítások ll. 
Link
Link
Link
Link

  . : Hírdetések : .
Hírdető partnerek oldala

. : Kiemelt hírdetők : . 

Céginfó-Magyarország.hu: a legnagyobb ingyen regisztrálható cégadatbázis!

Hírdesse cégét, vállalkozását, szolgáltatását, termékeit. A részletekért hívja ügyfélszolgálatunkat!

látogató olvas

 
 
 
 

| kapcsolat |

| elküldöm |

| kedvencekhez |

 

Tippek - ötletek - tanácsok :

Bojlerek gazdaságos üzemeltetése- használati melegvíz előállítás- karbantartás

Egy átlagos család teljes energiafogyasztásának 15-20 százalékát jelenti a melegvíz előállítása, egyáltalán nem mindegy, hány fokra melegíti a bojler a vizet. Egy háztartásban személyenként és naponta 20 liter 60°C-os, illetve 30 liter 45°C-os, vagy 40 liter 37°C-os melegvízre van szükség.A számok tükrében ez csalóka lehet, mert így úgy tűnik hogy ha magasabb hőmérsékletre fűtjük fel a vizet, akkor ezzel jelentős vízmennyiséget takarítunk meg.Nos ez csak az első benyomás a számok láttán, mert a melegvíz  kellő, használható  hőfokra  történő visszakeverése hidegvízzel történik.Ám jelen van egy olyan fizikai tényező, ami keveseknek  jut eszébe.Ez pedig a hőveszteség.

 A hőveszteség 60°C-os vízhőmérsékleten 53 százalék, 40°C-on viszont már csak 20 százalék.

Ebből következtethető, hogy egy villanybojler esetében, amit tapasztalataink szerint általában 70-80°C-on használnak, sokkal nagyobb hőveszteség lép fel. A bevitt többletenergia ez esetben egyrészt már lényeges többletkiadást eredményez a melegvíz előállításában is, nem beszélve egy mindenki által ismert jelenségről : a vízkő képződésről, ami szintén lényegesen rontja egy melegvíz előállító készülék, jelen esetben a bojler hatásfokát., ami még ráadásul gyakori, sokszor végzetes meghibásodásokhoz is vezethet. Mosógépekkel kapcsolatosan vízkő eltávolító és lerakódást megelőző csodaszerek reklámaival szédítik a tanácstalan fogyasztókat, míg a melegvíz előállító berendezésekről egy szó nem hangzik el vízkő képződés kapcsán. Pedig bojlerek esetében a vízkőképződés sokkal komolyabb tényező, mint a mosógépek esetében, mind többlet energia felhasználásban, mind a készülékek meghibásodása szempontjából, amik komoly többletkiadást eredményeznek!

Az eltelt 25 év szervízgyakorlatából ismerve a tényt, hogy az általános, mindennapi szemléletben,  köztudatban ez a téma nem kap fontos szerepet, köszönhetően a média reklámoknak, amelyek a mosógép csapágyakra és fűtőbetétekre fókuszálnak, bizonyos hókuszpókusz szerek hatékony eladása miatt.Érdekes és különös kettősség, ami naponta tapasztalható, hogy az oly sokat hangoztatott energiatakarékosság, és a vízkő körüli, már-már néha hisztérikus hangulatot keltő reklámokban, erről a kérdéskörről egyetlen szót sem ejtenek.  Az ok evidens és racionális: az egész hűhó célja  a termékek eladása,  amelyek használata inkább felesleges többletkiadás a fogyasztónak, mint megtérülő befektetés lenne.

Az egész az extra profitról,  az üzletről szól!

 Ezért is szeretnénk ebben is segítséget nyújtani, és reális tájékoztatást adni ebben a témakörben is.  

A villanybojler a legegyszerűbb háztartási berendezéseink egyike.Karbantartást - ez alatt a napi karbantartást értve - lényegében nem igényelnek ezek a berendezések. Időszakos karbantartási igényük a vízkőtelenítés és az aktív anód cseréje (szükség szerint), tisztítani pedig 24 hónaponként ajánlott.Ennél ritkábban vízkőtelenített bojlerek esetében már jelentősen érezhető a villanyszámlában a hatásfok gyengülése, vagyis a többletfogyasztás, ami akár 50-60% többlet kiadást eredményez, ami a jelenlegi villamosenergia árak melett nem elenyésző. Később számszerű adatokkal is szeretnénk rávilágítani erre.a 'Takarékoskodjunk' c. rovatban. (klikkeljen a kiemelt szövegrészre és olvasson többet erről)

 A kissé hosszúra sikerül, ám a téma kimeríthetetlenségéhez képest mégis rövid ismertetőt követően néhány hasznos tanács:

 • Az elektromos melegvíztárolókat érdemes külön villanyórán lévő áramkörről működtetni, hiszen ezzel is 53-63 százalékos költségmegtakarítás érhet ő el.
 •  Ha nyaralni megyünk, vagy huzamosabb ideig vagyunk otthonunktól távol, mindenképp kapcsoljuk ki a vízmelegítő készüléket.
 • Válasszunk olyan hőfokot ami még megfelelő, és ne többet (45-50 fokos víz már elegendő általában)! 60 fok alatt a vízkő is kevésbé képződik. Minél alacsonyabb a víz hőfoka, annál kevesebb a veszteségi hő is.
 • Vízkőmentesítessük a fűtőbetétet 2 évente a vizünk keménységétől függően. Érezhetően csökken a fogyaszása utána. ( Csak szakemberrel végeztesse, komoly baleseteket előzhet meg!)
 • Ha a melegvíz kivételezési hely a bojlertől távol  van, akkor célszerű a melegvízcsövet csőhéj szigeteléssel ellátni.Ez nem csak hővesztés szempontjából lényeges, hanem víztakarékossági szempontból is komoly megtakarítást eredményez. Például: a bojler a fürdőszobában van felszerelve, a konyhai mosogató vízcsapjáig 5-10m a távolság. Mosogatás vagy más célból történő melegvíz vételezéshez előbb a hideg vizet engedjük ki, mire a kellő hőmérsékletű víz megjelenik.Ez esetenként 3-10 liter felesleges víz elfolyatást jelent.
 • Ha 15m -nél nagyobb távolságra kell elvezetni a melegvizet a konyhai mosogatóhoz, akkor célszerű egy 5-10 literes átfolyórendszerű kisbojlert felszerelni ott. Kétféle szerelhetőségű van forgalomban ezekből, van felső és alsó szerelésű.Az utóbbi a mosogató szekrényben elfér, és esztétikailag sem zavaró ebben a szerelési módban. 
 • Ha teheti, zuhanyozzon fürdés helyett, nem csak komoly vízfelhasználást takarít meg, és egészségesebb is. /Vízzel teli kád 120-150liter víz, 5-8KWh, tusolás 20-30 liter víz, 0.7-1.2KWh /(Vízköves bojler esetében a villamos energia felhasználás sokkal több is lehet.)
 • Ha a bitonsági szelep túl gyakran csöpög, érdemes kicserélni, mert lehetséges, hogy a rúgója gyenge.
 • A biztonsági szelep működőképességéről legalább 3-4 havonta érdemes meggyőződni.Ezt Ön is tudja ellenőrzni  nyitó mozdulattal, vagy oldalirányba meghúzva.Ha ezen mozdulatokra megindul a víz, és elengedve visszazár, akkor működik.Erre az esetleges túlfűtés miatti túlnyomás levezetése miatt van szükség.Ez a szelep akadályozza meg, hogy a bojler felrobbanjon túlnyomás miatt!
 • Amennyiben adott időszakokban van csak szükség melegvízre, használjon a időzítő kapcsolót. Ezt lehet éjszakai árammal is kombinálni. Például: reggel és este van szüksége forró vízre. Az időzítővel beállítja, hogy pl. 15 óra után kapcsolja csak fel az éjszakai áramot is.

  Ha úgy gondolja nem kapott mindenben kielégítő tájékoztatást, hívja bizalommal ügyfélszolgálati számunkat, vagy e-mailban és a 'Tanácsadás-távjavítás' c. rovatban is felteheti kérdéseit, amire lehetőségeink szerint gyorsan reagálunk. (klikkeljen a kiemelt szövegre, és az adott témakörhöz navigálja)

  Ha tetszett a cikk, vagy fontosnak tartja a témát, küldje el ' ismerőseinek is.

   

  Villanybojlerek, átfolyó rendszerű forróvíztárolók javítása , vízkőmentesítése, tanácsadás

   

  Balmazújvároson és vonzáskörzetében.

  Nonstop ügyfélszolgálat, hétvégi munkafelvétel

  Telefon:   20 / 938-8017

  e-mail:    mosogep-szerviz@extra.hu

  Ha hasznosnak tartja információinkat, akkor a  ' kapcsolat ' oldalon felíratkozhat havonta megjelenő hírlevelünkre. Amennyiben úgy gondolja, hogy barátai, ismerősei is hasznát vehetik oldalainkon található információknak, vagy bármely szolgáltatásunknak, akkor küldje el ' nekik is az oldal hivatkozását..

  A szövegben található ' kiemelt ' szövgrészre klikkelve, további oldalakra juthat el az aktuális témában.

   Látogassa gyakran az oldalt,  mert hasznos és praktikus tanácsokkal frissítve, rendszeres tájékoztatást kap a háztartásában használt  gépek használatával és kezelésével kapcsolatban.