Ügyfélszolgálat:(20) 938-8017

 

         > Home < 

  . : Szolgáltatások : .
Szervíz
1000+1-mester
Új készülék beüzemelés
Villanyszerelés
Tanácsadás - távjavítás
Webbolt: /alkatrészek-tartozékok /  *
Alkatrészfutár 

     . : Árak : .
Előre kiszámolhatja....

. : Tippek -tanácsok : .
Mosás - vasalás
Kerámia főzőlapok tisztítása
Forróvíztárolók-bojlerek
Porszívó filterek, porzsákok
Vásárlás előtt és utánna ...
Jogi információk
Takarékoskodjunk!
Mikró
Ossza meg Ön is..
Mielőtt szerelőt hív...

    . : Hasznos : .
Használati utasítások *
Használati utasítások ll. 
Link
Link
Link
Link

  . : Hírdetések : .
Hírdető partnerek oldala

. : Kiemelt hírdetők : . 

Céginfó-Magyarország.hu: a legnagyobb ingyen regisztrálható cégadatbázis!

Hírdesse cégét, vállalkozását, szolgáltatását, termékeit. A részletekért hívja ügyfélszolgálatunkat!

látogató olvas

 
 
 
 

| kapcsolat |

| elküldöm |

| kedvencekhez |

 

 

MIKROHULLÁMÚ SÜTŐ

HASZNOS TANÁCSOK

 

Mielőtt az új mikrohullámú készüléket üzembe helyezi - kérjük, hogy gondosan tanulmányozza át ezt a Használati útmutatót, ami hasznos információkat tartalmaz a készülék biztonságos használatához, az elhelyezéséhez és az ápolásához. A leírt információk betartása biztosítja a zavartalan működést és az eredményes használatot.

 

BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK:

Az útmutatót figyelmesen olvassa el,  mert  szüksége lehet még rá!

A tűzveszély elkerülése:

A mikrohullámú sütőt működés közben nem szabad őrizetlenül hagyni. A túl magas teljesítményszint, vagy a túl hosszú sütési idő túlhevítheti az ételt és tüzet okozhat.

Az elektromos vezetéknek könnyen hozzáférhető helyen kell lennie, hogy probléma esetén könnyen áramtalanítani lehessen a készüléket.

A váltakozó áramú áramellátásnak 230 V-nak és  minimum 10 - 16 A-es (lomha) biztosítékkal, vagy megszakítóval kell rendelkezni. Azt javasoljuk, hogy a mikrohullámú készüléket egy különálló áramkörről biztosítsa. Ne tárolja, vagy használja a készüléket a szabadban.

Ha az éppen melegített étel füstölni kezd, akkor NE NYISSA KI AZ AJTÓT. Kapcsolja ki a készüléket, húzza ki a csatlakozó dugót a konnektorból és várja meg, amíg az étel már nem füstöl. Ha azonnal kinyitja az ajtót, akkor könnyen tüzet okozhat.

Csak mikrohullámú sütőben használható tartókat és edényeket használjon.

Ne tegyen gyúlékony anyagot a sütő, vagy a szellőzőnyílások közelébe. Ne zárja el a szellőzőnyílásokat. Távolítson el minden fémes plombát, fémszálat, stb. az ételekről és a csomagolásokról. A fémes felületen való kisülés tüzet okozhat.

Ne használja a mikrohullámú sütőt arra, hogy az olajban való sütéshez itt melegítse fel az olajt. A hőmérsékletet nem lehet szabályozni és az olaj könnyen meggyulladhat.

Pattogatott kukoricát ne készítsen mikrohullámú sütőben!

Miután elindította a sütőt célszerű újra ellenőrizni a beállításokat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a sütőt a kívánt módon használja-e.

ÜRESEN, MÉG RÖVID IDEIG SEM SZABAD BEKAPCSOLNI A KÉSZÜLÉKET !

 

Sérülés elkerülése:

FIGYELMEZTETÉS:

Ne használja a sütőt, ha sérült, vagy hibásan működik. Használat előtt ellenőrizze a következőket:

 • Ajtó - Győződjön meg arról, hogy rendesen záródik-e, nem igazodik-e rosszul, vagy nem deformálódott-e el.
 • Zsanérok, az ajtó biztonsági zárnyelve - Ellenőrizze, hogy nem törtek-e el, vagy nem    lazultak-e meg.
 • Ajtószigetelés - Győződjön meg arról, hogy nincsenek-e sérülések a tömítő felületeknél.
 • Sütőtér és ajtó - Győződjön meg arról, hogy nincs-e rajtuk horpadás.
 • Elektromos vezeték és dugasz - Győződjön meg arról, hogy nem sérültek-e.

Soha ne próbálkozzon a sütő javításával, vagy átalakításával. Életveszélyes lehet, ha nem hozzáértő szakember végzi a javításokat!

A mikrohullámú sütőket időnként (3-4 évente) tanácsolt bevizsgáltatni, sugárzásukat ellenőrizni!

 • Ne működtesse a sütőt nyitott ajtóval és sehogy ne változtassa meg az ajtó biztonsági zárnyelvét.

Ne hagyja, hogy zsír, olaj, vagy más idegen anyag rakódjon le az ajtószigetelésen és a mellette levő részeken. Kövesse a "Karbantartás és tisztítás" című részben leírtakat. Ha a sütőt nem tartják tisztán, akkor az a felület elhasználódásához vezethet, ami hátrányosan befolyásolhatja a készülék élettartamát és veszélyes helyzetet eredményezhet.

HIDEG ZSÍROLDÓ HASZNÁLATÁT KERÜLJE!

A SZÍVRITMUS-SZABÁLYZÓVAL élő személyek kérdezzék meg orvosukat, vagy a szívritmus-szabályzó gyártóját, hogy milyen óvintézkedéseket kell tenniük a mikrohullámú sütő használata közben.

 

Az áramütés kockázatának az elkerülése:

 • Semmilyen körülmények között se távolítsa el a külső burkolatot.
 • Sose öntsön be folyadékot, vagy ne tegyen be semmilyen tárgyat az ajtózár nyílásába, vagy a szellőzőnyílásokba. Ha mégis beömlik valami, akkor azonnal kapcsolja ki a készüléket és húzza ki a csatlakozó dugót a konnektorból, majd forduljon  szakemberhez.
 • Az elektromos vezetéket vagy dugót ne mártsa bele vízbe, vagy bármilyen más folyadékba.
 • Ha a készülék elektromos vezetéke megrongálódik, akkor azt speciális vezetékkel kell kicserélni. A cserét csak szakember végezheti el.

 

Robbanás, vagy hirtelen forrás valószínűségének elkerülése:

FIGYELMEZTETÉS:

Folyadékot és ételt nem szabad lezárt tartóban melegíteni, mert ezek hajlamosak felrobbanni.

 • Sose használjon lezárt tárolóedényt (pl. konzervet). Használat előtt távolítsa a tetőt. A lezárt tárolóedény a nyomás növekedése miatt még akkor is felrobbanhat, ha a sütőt már kikapcsolták.
 • Legyen óvatos, amikor folyadékot melegít. Használjon széles szájú tárolóedényt, hogy a buborékok szabadon felszabadulhassanak.
 • Az italok mikrohullámmal történő melegítése késleltetett forrást eredményezhet, ezért vigyázni kell akkor, amikor az itallal telt pohárhoz, vagy edényhez nyúl.

Forró folyadék hirtelen kifröccsenésének és a leforrázás megakadályozásához:

 • Melegítés/újramelegítés előtt keverje fel a folyadékot.
 • Tanácsos egy üveg rudat, vagy egy hasonló eszközt betenni a folyadékba, amikor újramelegíti.
 • Hagyja a folyadékot a sütőben állni a főzési idő letelte után, hogy megelőzze a késleltetett kitöréses forrást.
 • Ne süssön tojást héjában és ne melegítse az egész kemény tojást mikrohullámú sütőben, mert az még akkor is felrobbanhat, amikor a mikrohullámú főzés már befejeződött. Olyan tojás sütéséhez, ami nincs előtte összekeverve, szúrja ki a sárgáját és a fehérjét, mert különben maga a tojás is felrobbanhat. Tisztítsa meg és szeletelje fel a kemény tojást, mielőtt melegíteni kezdi a mikrohullámú sütőben.
 • Főzés előtt szúrja ki az olyan ételek héját, mint pl. a burgonya, kolbász és gyümölcsök, mert különben könnyen felrobbanhatnak.

Égési sérülések valószínűségének elkerülése:

 • Használjon edényfogót, vagy sütőkesztyűt, amikor kiveszi az ételt a sütőből, hogy megelőzze az égési sérüléseket.
 • Mindig úgy nyissa ki az edényeket, a sütőzacskókat, stb., hogy az lehetőleg távol legyen az arcától és kezétől, hogy elkerülje a forró gőz által okozott égési sérülést.
 • Az égési sérülések elkerüléséhez mindig ellenőrizze az étel hőmérsékletét és a felszolgálás előtt keverje meg. Különös figyelmet fordítson azon ételek és italok hőmérsékletére, amelyeket csecsemőknek, gyermekeknek és időseknek ad.
 • Az edény hőmérséklete nem ad reális jelzést az étel, vagy az ital hőmérsékletéről; ezért mindig ellenőrizze az étel hőmérsékletét is.
 • A gyerekeket tartsa távol az ajtótól és az olyan elérhető részektől, amelyek felforrósodhatnak, amikor a grill funkciót használja.
 • A gyerekeket tartsa távol, hogy ne égessék meg magukat.
 • Ne érintse meg a sütő ajtaját, a külső- és a hátsó részét, a sütőteret, a szellőzőnyílásokat, a tartozékokat és az edényeket a GRILL, HŐLÉGKEVERÉSES SÜTÉS és az AUTOMATA FŐZÉS üzemmód alatt, mert azok felforrósodnak.

Hogyan kerüljük el, hogy a gyerek helytelenül használják?

FIGYELMEZTETÉS: Csak akkor engedje gyerekeknek felügyelet nélkül használni a sütőt, ha megadta nekik a szükséges tájékoztatást ahhoz, hogy ők is biztonságosan tudják használni a sütőt és megértették a helytelen használat veszélyeit.

 

A sütő üzemzavarmentes használatának elősegítése és a károsodás elkerülése:

 • Soha ne üzemeltesse a sütőt üresen. Az üres üzemeltetés kárt okozhat a sütőben.
 •  Ha sütőedényt, vagy önmelegítő anyagot használ, akkor mindig helyezzen alá egy hőálló szigetelő alátétet, pl. egy porcelán tányért, hogy megakadályozza a forgótányér és tartójának a hő hatására bekövetkező károsodását.
 • Az edény használati útmutatójában leírt előmelegítési időt nem szabad túllépni.
 • Ne használjon olyan fémből készült eszközöket, amelyek visszaverik a mikrohullámokat és elektromos kisülést okozhatnak. Soha ne tegyen konzervdobozt a sütőbe.
 • Csak a sütőbe tervezett forgótányért és forgótányér-tartót használja. Ne üzemeltesse a sütőt forgótányér nélkül.

 

 

 

Nonstop ügyfélszolgálat, hétvégi munkafelvétel

Telefon:   20 / 938-8017

e-mail:    mosogep-szerviz@extra.hu

 

Ha hasznosnak tartja információinkat, akkor a  ' kapcsolat ' oldalon felíratkozhat havonta megjelenő hírlevelünkre. Amennyiben úgy gondolja, hogy barátai, ismerősei is hasznát vehetik oldalainkon található információknak, vagy bármely szolgáltatásunknak, akkor küldje el ' nekik is az oldal hivatkozását..

A szövegben található ' kiemelt ' szövgrészre klikkelve, további oldalakra juthat el az aktuális témában.

 Látogassa gyakran az oldalt,  mert hasznos és praktikus tanácsokkal frissítve, rendszeres tájékoztatást kap a háztartásában használt  gépek használatával és kezelésével kapcsolatban.